Loading...
Evreux’s City Hall 2017-08-03T10:08:18+00:00

Project Description

Concept

The City Hall of Evreux is the centerpiece of the General De Gaulle square. In the light plan established in 2004 by Neo Light, this building is also the second most important site of the city after the Cathedral.
The perennial staging must reflect its hierarchical position and must underline its administrative function. The effects must be imposing and call on the visitors and the inhabitants. The illumination is therefore architectural, in that it emphasizes the architecture of the building, to magnify its volumes and details.
This illumination is a play of shadow and light between the hollows and the voids of the facade. The main objective is to raise this massive building up. To do this, the vertical lines of the columns are put forward and attract the eye upwards and give relief to the whole. In the upper part the roof is not forgotten, the edges are underlined by traces of lights that reveal the geometry of the building.
Two modes of operation are possible for this illumination:
-A classic lighting effect on white shades.
-A festive lighting playing on the colors.
During the passage to festive mode, a veil of color invades gradually the facade. The use of Led allows a great choice of color and many tables can be realized according to the periods of the year.

Stakeholder

Ville d’Evreux

Lighting Designer

Neo Light

Manufacturer

Philips

Installer

Team Réseau


Light Point

78

PICTURE GALLERY

Concept

The City Hall of Evreux is the centerpiece of the General De Gaulle square. In the light plan established in 2004 by Neo Light, this building is also the second most important site of the city after the Cathedral.
The perennial staging must reflect its hierarchical position and must underline its administrative function. The effects must be imposing and call on the visitors and the inhabitants. The illumination is therefore architectural, in that it emphasizes the architecture of the building, to magnify its volumes and details.
This illumination is a play of shadow and light between the hollows and the voids of the facade. The main objective is to raise this massive building up. To do this, the vertical lines of the columns are put forward and attract the eye upwards and give relief to the whole. In the upper part the roof is not forgotten, the edges are underlined by traces of lights that reveal the geometry of the building.
Two modes of operation are possible for this illumination:
-A classic lighting effect on white shades.
-A festive lighting playing on the colors.
During the passage to festive mode, a veil of color invades gradually the facade. The use of Led allows a great choice of color and many tables can be realized according to the periods of the year.

Go back to result

Stakeholder

Ville d’Evreux

Lighting Designer

Neo Light

Manufacturer

Philips

Installer

Team Réseau

Light Point

78